Ontdek Grou

Bezienswaardigheden en activiteiten Grou

Chalet boeken
Grou heeft veel te bieden en staat binnen Friesland vooral bekend om het jaarlijkse SKS Skûtsjesilen die er in de zomer plaatsvind. Naast het Skûtsjesilen heeft het dorp en nog heel veel andere bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ondernemen. Hieronder een overzicht:
Fietsverhuur

Joop Zandberg Rijwielen

Friesland is ontzettend leuk om te ontdekken op de fiets. Er zijn heel veel leuke fietsroutes waaronder de bekende “pondjes route” waar je een route van ongeveer 38 kilometer fiets en daarbij op verschillende pontjes gaat. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Joop Zandberg Rijwielen. Hier kan je een gewone fiets huren voor 10 euro per dag of 50 euro per week. Een E-bike huur je voor 20 euro per dag en 100 euro per week. Tijden van voetgangers en Fietspontjes Grou en omgeving.
Fiets Verhuur/vanaf € 10,- p. dg
Bootverhuur

Sloep huren Grou

Bij Waterpark Yn'e Lijte kan je een keuze maken uit de onderstaande sloepen en valken. In de naast de receptie van Waterpark Yn'e Lijte gelegen haven van Sloep Huren Grou kan je diverse sloepen huren voor een heerlijke dag op het water. Deze stille sloepen beschikken over een hoge mate van comfort en zijn makkelijk te bedienen en een vaarbewijs is niet nodig.
Boot Verhuur/vanaf € 120 p. dg
Dagtrip

Culturele hoofdstad 2018

De hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, ligt 10 kilometer van Grou. Je kan daar gemakkelijk met de trein of auto naar toe. De auto parkeer je het makkelijkst in de parkeergarage Zaailand in het centrum van Leeuwarden. In Leeuwarden kan je heerlijk winkelen of een dagje musea pakken. Kijk voor de agenda wat er allemaal te doen is op Bekijk de agenda | Visit Leeuwarden.
Dagtrip Leeuwarden
Boodschappen

Bij de Boer

Je kan in de buurt van Grou ook echt lekkere verse producten rechtstreeks bij één van de boeren in de omgeving. Er zijn meerdere boerderij winkels in de buurt waar je van alles kan kopen van aardappelen en groente tot kaas, eieren en melk. Ga vooral eens langs bij: Groen van het seizoen (Groente Kraam, De Roe 5 te Grou) of Yn'e Farm, elke zaterdag van 10-13 uur Leppedyk 1 te Grou.
Boodschappen doen bij de Boer
Dag uitjes

Kameleondorp

Friesland is ontzettend leuk om te ontdekken op de fiets. Er zijn heel veel leuke fietsroutes waaronder de bekende “pondjes route” waar je een route van ongeveer 38 kilometer fiets en daarbij op verschillende pontjes gaat. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Joop Zandberg Rijwielen. Hier kan je een gewone fiets huren voor 10 euro per dag of 50 euro per week. Een E-bike huur je voor 20 euro per dag en 100 euro per week.
Kameleon/vanaf € 22,50 p.p.
Dag uitjes

Monkey Town

Welkom bij het leukste en spannendste Indoorspeelparadijs van Nederland voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Er zijn gigantische klim en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens. Monkey Town ligt op 18 km van Fereale.
Monkey Town/vanaf € 5,50 p.p.
Dag uitjes

Swimfun

Bij Swimfun kun je een dag heerlijk genieten van dit subtropische zwemparadijs in Joure. Voor jong en oud is er van alles te bleven in Swimfun. De attractie in Swimfun is de sensationele wildwaterbaan. Op bijna 5 meter hoogte begin je aan een indrukwekkend avontuur. Je wordt meegevoerd langs watervallen en door grotten. Onderweg kun je even uitrusten op één van de bruisbanken voordat je verder gaat met het spectaculaire wateravontuur. Durf jij? Swimfun ligt op 26 km van Fereale.
Swimfun/vanaf € 7,95 p.p.
Dag uitjes

Commandopost Grou

In Grou (gemeente Leeuwarden) ligt een zeer bijzondere commandopost uit de tijd van de Koude Oorlog. Deze bunker is ingericht met vier commandoposten: Kringcommandopost Bescherming Bevolking (KCBB-Friesland-c), Provinciale Commandopost Bescherming Bevolking (PCBB-Friesland), Gemeentelijk Centrum Civiele Verdediging (GCCV-Leeuwarden) en Provinciaal Centrum Civiele Verdediging (PCCV-Friesland). Bij het maken van de plannen voor de bouw rond 1965 is er voor gekozen op deze locatie een gecombineerde commandopost te bouwen. Dit resulteerde, na een lange periode van voorbereiden, in 1967 tot de officiële ingebruikname van deze unieke commandopost in Grou.
Commandopost/vanaf € 5,- p.p.
Restaurants

Het Theehuis Grou

Lunch,diner en nog veel meer bij Het Theehuis in Grou aan de oevers van het Pikmeer. Het mooiste plekje van Friesland! Wij ontvangen u graag als gast voor een kop koffie, een lunch, borrel of diner. Wilt u verzekerd zijn van een plekje? Vergeet dan niet te reserveren.
Restaurants

Bistro Pinot

Stap binnen in de wereld van Bistro Pinot, waar we onze liefde voor Frankrijk en de Franse keuken tot leven brengen. Bij ons draait het om eenvoud, kwaliteit en de schoonheid van pure smaken. Laat je verrassen door onze interpretatie van shared dining, waarbij je meerdere gerechten deelt en geniet van een avond uitgebreid tafelen in Franse sferen. Gastheer Tariq Gessesse en chef-kok Mike van Dijken verwelkomen je in een warme, huiselijke sfeer, waar beleving centraal staat. Hier proef je de authenticiteit van Frankrijk, met een vleugje eigenzinnigheid en creativiteit.
Restaurants

Eethuis Amicaal

Er is een plek in het hart van watersportdorp Grou waar je geniet van een dampende kop koffie op een terras in de ochtendlucht, een smakelijke lunch of een heerlijk diner in het restaurant. Een plek waar je het hele jaar door kunt genieten van een goed glas wijn of een koel getapt biertje op een – al dan niet verwarmd – terras. Waar je een inspirerende vergadering organiseert of een gezellig feestje viert. Maar het is vooral een plek waar je even bijkomt en waar binnenstappen voelt als thuiskomen. Voel je thuis bij hét restaurant van Grou: Wijn-, Tap- & Eethuis Amicaal!
Restaurants

De Kade Grou

Zoek je na een dagje varen op het Pikmeer een mooie locatie om de dag goed af te sluiten? Of wil je je dag goed beginnen met een lekker bakje koffie of een heerlijke lunch? Bij restaurant de Kade geniet je van een prachtig uitzicht over het water, onder het genot van een hapje en drankje. Volgens ons geniet je maximaal als je een dag kunt afsluiten met een lekkere wijn, een mooi speciaalbiertje en heerlijk eten. Daarvoor stemmen we de kaart af op het seizoen én natuurlijk op jouw wensen. Benieuwd naar ons hele menu? Bekijk het hier op de website of laat je verrassen en kom gewoon langs!
Boot verhuur

Watersportbedrijf ANJA

Luxe sloepen, zeiljachten, tour- & visboten en open zeilboten: je huurt ze bij Watersportbedrijf ANJA in Grou, in het centrum van het sfeervolle watersportdorp Grou, direct aan het Pikmeer. Het bootverhuur is het grootste onderdeel van Watersportbedrijf ANJA. Wil jij een boot huren in Grou? Met een huurboot van ons verken je het Friese merengebied op z’n best. Van Sneek tot Eernewoude. Van Nationaal Park de Alde Feanen tot IJlst en van Heeg tot Grou. Wij staan voor je klaar om je een heerlijke dag op het water te bezorgen. Onze jachthaven is zeer centraal gelegen in het prachtige Friesland. De locatie, fijne vloot en prima service staan garant een heerlijke tijd op het water!
Zeilboten/Sloeps/Sup Boards
Dagje uit

De Alde Feanen

Het Nationaal Park de Alde Feanen is een prachtig natuurgebied ten oosten van Grou. Het bestaat uit diverse meren en rivieren, maar ook uit moerasgebieden. Vanaf Grou kun je gemakkelijk met de boot door de Alde Feanen varen, onderweg passeer je ook het bezoekerscentrum. Hier kun je meer leren over de flora en fauna van de Alde Feanen. Een andere optie is om in Grou op de fiets te stappen en al fietsend het prachtige natuurgebied te verkennen.
Varen/Fietsen/Wandelen
Dagje uit

De Pikmar

(NL: Pikmeer) is het meer waaraan Grou grenst. In dit meer liggen twee eilandjes, Bloedkamp en Grut Eilân (NL: Groot Eiland). Het eerste eilandje, Bloedkamp, wordt bewoond. Op het tweede eilandje, Grut Eilân, staat een starttoren die gebruikt wordt bij zeilwedstrijden. Het meer staat via onder andere het Prinses Margrietkanaal in verbinding met de diverse meren van het Friese Merengebied, hierdoor kun je eenvoudig vanaf de Pikmar de andere Friese meren verkennen.
Varen/Eten & Drinken
Evenement

SKS Skûtsjesilen

Ieder jaar, tijdens de eerste twee weken van de Friese Bouwvak strijdt de vloot van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen, kortweg SKS (NL: Centrale Commissie Skûtsjesilen) om het kampioenschap en de daarbijbehorende eer. De Pikmar bij Grou is het meer waar traditiegetrouw ieder jaar de eerste wedstrijden van het SKS Skûtsjesilen worden georganiseerd. Na de eerste SKS wedstrijd bij Grou trekt de vloot dwars door Friesland voor de andere wedstrijden.
Jaarlijkse evenement